McDavid voitti pudotuspelien MVP:n, mutta Oilers hävisi!

Kaikki odottivat edelleen Edmonton Oilersin kääntyvän ja saavuttavan paluun ja olevan ensimmäinen kanadalainen joukkue, joka on voittanut mestaruuden sitten Montreal Canadiensin vuonna 1993. Mutta valitettavasti kaikkien Edmonton Oilers Pelipaita pukeutuneiden fanien toiveet eivät lopulta täyttyneet. Lopulta Oilers menetti tämän hyvän tilaisuuden seitsemännessä pelissä.

Mutta samaan aikaan McDavid of the Oilers valittiin menestyksekkäästi MVP:ksi tässä pudotuspelissä ja voitti Conn Smythe Trophyn. Hän teki 42 pistettä keskustana ja oli kuudes pelaaja hävinneen joukkueen historiassa, joka voitti palkinnon, ensimmäinen sitten Anaheimin mahtavan Ducksin maalivahti Seanin vuonna 2003. Anaheim hävisi tuolloin myös New Jersey Devilsille Cupin finaalissa.

Tietysti McDavidin on järkevää voittaa tämä NHL-palkinto. Loppujen lopuksi hän johtaa pudotuspeleitä 25 pelissä 42 pisteellä (8 maalia, 34 syöttöä) ja on myös neljänneksi eniten pisteitä kerännyt pelaaja yhdessä pudotuspeliottelussa. Ja neljännessä pelissä hän voitti 8-1 ja teki neljä pistettä (yksi maali, kolme syöttöä), jolloin hänestä tuli ensimmäinen pelaaja NHL:n historiassa, joka on tehnyt neljä pistettä kahdessa peräkkäisessä cupin finaalissa.

Tarkasteltaessa Oilersin suorituskykyä tässä pelissä, se oli itse asiassa melko jännittävää. He voittivat Los Angeles Kingsin viidessä ottelussa läntisen konferenssin ensimmäisellä kierroksella, Vancouver Canucksin seitsemässä pelissä toisella kierroksella ja Dallas Starsin kuudessa pelissä läntisen konferenssin finaalissa. Tämä on myös heidän ensimmäinen esiintymisensä Stanley Cupin finaaleissa sitten vuoden 2006. Tällainen esitys oli tarpeeksi jännittävä, mutta oli sääli, että he kohtasivat vahvemmat Panthers, muuten olisi vielä mahdollisuus paluuta. Toivon, että seuraavassa cup-kilpailussa saamme taas voimiamme ja annamme kaikille Oilersin faneille mahdollisuuden heiluttaa Jääkiekko Pelipaidat !